Étretat

Op een 5tal uurtjes rijden van Antwerpen arriveren we aan de prachtige Alabasterkust in Normandië, Étretat. Via Duinkerken en Calais, Amiens en dan die laatste 30tal km via de polderwegen.

Het zicht is alvast spectaculair en de moeite waard om een keertje te bezoeken. De dramatische kliffen "Falaise d'Aval" en de natuurlijke boog "L'Arche" rijzen majestueus op uit de zee. Wandelen langs de paden van deze rotsformatie belooft onvergetelijke panorama's!

Étretat is een charmante kustdorpje met schilderachtige straatjes, gezellige cafés en traditionele Normandische architectuur. Typische en lokaal zijn de zeevruchten in de lokale restaurants, een bezoek brengen aan het Musée d'Étretat of simpelweg ontspannen op het kiezelstrand en zen worden met het geluid van de woeste zee die tegen de rotsen bonkt en het zeewater dat sussend geluid maakt tussen de kiezelstenen. Voor de sportievelingen kan je ook kajakken, paragliden en natuurlijk wandelen langs de beroemde GR21-wandelroute die langs de kust loopt.

 

La Villa 10 & Bel Ami

Slapen deden we in het gezellige Villa 10, parkeren konden we ook doen op de beveiligde parking. Een gezellig en leuk slaapadresje voor een redelijk prijsje van 95€ en zeer vriendelijk ontvangst!

De concierge van Villa 10 gaf ons het adresje van Bel Ami door, een heel tof restaurantje, had zelfs niet verwacht om dit type restaurant hier in deze regio aan te treffen. Kleine sharing gerechtjes, mezzes met een Libanese touch.

Bel Ami serveert een fijne selectie Franse, biologische en natuurlijke wijnen, je mag zelf je flesje wijn uit de wijnbar kiezen en meenemen aan tafel.

Bel Ami maakt deel uit van het Normandische hotel- en restaurantgroep Le Cèdre Hospitality. De Libanese vlag kleurt wit en rood met in de midden een ceder, de eigenaar en oprichter van deze groep heeft Libanese roots. herbergt een collectieve stem van horecaprofessionals die zich inzetten om mens, solidariteit en het milieu een belangrijke plaats te geven. Zo steunen ze kwetsbare bevolkingsgroepen en nemen ze deel aan het behoud van de biodiversiteit.

Racines, op het Donjon Domaine Saint Clair in Etretat, hebben we niet bezocht maar ik wist me te vertellen dat je hier kan genieten van een diner met familie of vrienden hoog in het dorp, binnen of op het terras.

We kregen van de vriendelijke concierge van Villa 10 nog enkele tips en hoogstwaarschijnlijk ook de beste plekje om te eten

  • L’ Huitriere sur la Plage (eerlijk gezegd zijn we afgegaan op de look en net niet dat voor ons, vergane glorie jaren 90 look chique restaurant - het restaurant was gesloten op dat moment dus over kwaliteit en vriendelijkheid oordeel ik zeker niet) allemaal gelegen op rue Alphonse-Karr, Etretat, 76790 (

  • La Flotille, was redelijk druk, en zag er veelbelovend uit vlees, kaas, vis …

  • La Marie Antoinette Gespecialiseerd in zeevruchtengerechten, bevindt zich aan de voorkant van zijn eigen viswinkel The Perissoires.

  • Bel Ami - 25 - Charmante bistro, helemaal ons ding!

  • Villa 10 - 10 Avenue Verdun - Etretat, 76790 (Hotel)

Nina Laviana Martinez

Chef - Foodstylist - Recipe Developer - Antwerp - Asturias

www.bitesandwalks.com
Vorige
Vorige

Normandië

Volgende
Volgende

La Tremblade